Friday

Ja så idag är det äntligen fredag, jag är helt slutkörd efter en vecka i den amerikanska skolan. + att det är SÅ varmt och då vill man ju inte vara i skolan, eller man kan ändå inte vara ute..

Så idag var jag först i skolan till 12.02, som jag slutar varje fredag. Sedan åkte vi till target och kikade lite, köpte inte så mycket, typ några saker till skolan bara.

Och ikväll ska jag till skolan på Welcome Back Bonanza. Det blir typ dans, mat och sådana uppblåsbara saker som jag inte kan förklara hur dem är..haha men typ på en av dem så står man uppe på en liten pelare och har en lång sak i handen som man slår sin motståndare med. Typ de brukar ha den grenen på gladiatorerna..haha ah i alla fall sådana grejer, så finns det guitar hero osv också + att jag tror att skolans pool kommer vara öppen idag! Haha det är inte direkt som svenska fester..

Nu ska jag plugga, japp på en fredag.

Thursday

Idag var en pretty bra dag i skolan :)

Photography som jag har second period är roligt och sedan har jag english som faktiskt var okej idag..fastän jag fick veta att jag på måndag ska lämna in en början på essayen som ska vara klar på onsdag + att vi ska ha något prov på de 10 hemska orden, sedan hade jag PE sista lektionen och då fyllde vi i två papper och sedan inget mer och lektionen är liksom en och en halvtimme..men man får inte gå tidigare utan man måste sitta kvar och vänta på att klockan ska ringa ut. Annorlunda mot hur det är i den svenska skolan..Men det är ju bra på så vis att ingen kommer försent och ifall man ska gå på toaletten under lektionstid så måste man först självklart få tillåtelse av läraren och sedan ska läraren ringa till någon gubbe som kommer åkandes på en golfbil så han kan eskortera dig till toaletten haha. Då går jag hellre på toaletten innan ;)

Alltid under andra lektionen på dagen så ställer man sig upp och vänder sig mot en amerikansk flagga som sitter i hörnet av klassrummet och säger någon amerikansk grej, jag kan den inte ännu så jag står tyst..hehe.

Idag är det 40 grader i skuggan!! Och i helgen ska det bli ungefär 45. Så det är ganska stekigt just nu. Hoppas att skolans pool snart är klar så kanske man kan bada där. :D

Ikväll ska vi till skolan för någon welcome back to school night, typ föräldramöte tror jag. Så föräldrarna får träffa alla lärare osv.

Nu ska jag kila, men hey nu fungerar internet här hemma! :) Så hör av er ifall vi ska bestämma typ att vi ska prata någon dag hehe som sagt bäst att bestämma innan.

Ha det så bra.

 
ser ni vart jag handlat? :)

Homework

Nu har jag gått tre skoldagar...och det är inte så långa dagar men det blir ändå långt eftersom att lektionerna är typ 1 och en halvtimme..men jag har i alla fall fyra lektioner av sex som är roliga. De hemska är video and english.

Alltså på första english lektionen fick vi 10 skitsvåra ord som inte ens amerikanerna visste vad det var, som vi fick lov att ha en ordlista för att slå upp och jag vet inte vad vi ska göra med dem sedan för det fattade jag inte, läraren mumlade och pratade skitfort haha. Och sedan fick vi ett dubbelsidigt papper med grammar som jag utan att överdriva inte fattade något alls av..haha. och så ska vi skriva klart en essay tills på onsdag och den skulle handla om något speciellt som inte går att skriva om haha... Vad negativ jag är, men det är verkligen hemskt men det blir nog bättre :)

Imorgon i skolan har jag photo, english and PE. PE verkar skitkul :D Och då är jag med Danei som är snäll :)

Till helgen ska det bli 105 grader och det är över 40 grader celcius :) Så då ska vi åka till stranden. Idag har det varit 36 grader och gissa vad jag tog på mig till skolan idag (på hospitality måste man ha heltäckande skor, långbyxor osv.) så jag tog ett par mörka jeans, t-shirt och ett par vita tygskor..men fick lov att byta skor efter halva dagen..och sedan satte jag på mig shorts..höll på att storkna haha. Det är skönt att det inte är någon strikt dresscode så jag kan ha mina shorts i min vanliga längd, inga knä långa :P

I skolan använder de inte skåp så man måste gå runt med alla böckerna, pe kläderna osv varje dag..det är jobbigt men men. Som tur vad så har jag bara två böcker men de är rätt så tjocka om man säger så. Liksom någon uppfann skåp?

Gud vad mycket det blir om skolan, men det är där som allt händer just nu hehe. Men allt bra med er där hemma?? :) Och malin augustsson kan du skriva din adress till där du bor nu typ till min mail eller något? :)



/Lisa

School

Ja då var min första high school dag gjord. Det gick bra inget hemskt hände eller så. Det var bara lite svårt i vissa klasser att förstå (eller har ju bara tre lektioner varje dag men två av dem var svåra så..) Men det blir väl bättre. Imorgon har jag tre andra ämnen så får se hur det blir då.

Jag ska i alla fall byta ut video rop mot något annat vad som helst förutom matte kan jag ta för det var så himla hemskt. (linnea det va exakt som webdesign och du vet ju hur kul det var ;) Inte lust att pina mig igenom ett helt år till med det. + att det bara var bitchar i klassen haha). Men cooking verkar ganska kul, men ganska seriöst typ catering och sådant haha men det blir nog bra. Och sedan political science verkar svårt, men det är något jag måste ha och läraren verkar bra!

Eftersom jag heter Eva Lisa Josefin så tror alla lärare att jag heter Eva i första namn, pust. Så när de ska läsa upp klasslistan så säger de "Eva Bergdahl" ..eller ja de försöker sig på att säga Bergdahl..de lyckas inte så jättebra. Så jag vet nästan inte att de är mig dem menar, men ah har i alla fall sagt att jag heter Lisa så.

I ett klassrum hade de en svenskflagga också, yey liksom.

Och det är stekhett och jag visste inte vad man fick ha på sig i skolan så jag tog jeans och en långärmad..det blev varmt. Men imorgon blir det shorts i alla fall hehe.

Juste ifall någon vill ha mitt amerikansk mobil nummer eller hem nummer så säg till så får ni det. Det kostar typ 1 krona för er/minut att ringa hit tror jag. Skulle vara kul att prata med någon :)

En sak till, ifall jag svarar på några av era kommenterar så gör jag det antagligen där ni skrivit dem eller i ett inlägg så ni vet att ni kan kolla där också :)
Nu ska vi snart till Vons och handla, sedan hem och käka. Sedan upp till skolan imorgon =nya klasser= nya människor.

Pusss och kram Lisa

babes på min säng

Pictures

 mitt rum igen, med resväskorna kvar.

riley deras hund. han äter ALLT. Typ papper, starka såser, pepperonis, kattmat ja allt han blir galen när han ser mat ..alltså ja han är galen och han bajsar överallt hehe.

 mina fina kläder som jag ska ha på mig när jag tränar i skolan..haha jag gillar längden på shortsen :) (nej jag har inte klippt mig..)

Och juste jag var på någon grej i skolan i torsdags, typ för alla nya elever, det var roligt träffade massa folk :) Och jag har ett amerikanskt nummer nu för alla som vill ha. Såg att malin skrivit något om det..jag ska komma ihåg att ge dig det :) I alla fall när jag var där i skolan så var det en kille som frågade mig ifall jag kände marcus from sweden. För det finns ju bara en marcus i sverige..så jag visste PRECIS vem han menade! Eller inte..hehe. Men alla var jättetrevliga alla kom fram och pratade och frågade om jag var hon från sverige som "alla" pratade om haha.

Atascadero

Äntligen kan jag uppdatera här. Internet fungerar inte där jag bor ändå..Men det kommer :) Sitter just nu på starbucks i Atascadero klockan är snart halv sex.

Jag har det bara bra och vädret är super :) Jag tänkte lägga in lite bilder nu..Vet inte vart jag ska börja hehe. Och zandra och malin jag var på warner bros och det fanns en gossip girl hylla och en friends hylla. tänkte direkt på dig och malin då ;) jag var även på en filmpremiär i la det var coolt hehe, såg han som är med i two and a half men bla.

Juste imorgon börjar skolan..hehe jag har fått bra ämnen hoppas att dem är roliga också. De ämnen jag fick lov att ha är engelska och american history, eller jag tror det är det i alla fall hehe. Och sedan har jag fotografi, PE, någon videofilmnings grej, cooking och det är allt. Så jag slapp matte! yey :D Jag börjar 7.47 am varje dag och slutar 1.05 pm varje dag, lagomt skönt.

Jag lovar att skriva snart igen nu när jag hittat ett ställe där jag kan sitta. Och tack för alla gulliga kommentarer..saknar er.

L.A

 mitt rum

stranden :)
 igår

 huset

avila beach

Kommer mer bilder i ett nytt inlägg :)

Los Angeles

Äntligen framme i LA!! Vårt plan var trasigt i chicago så vi fick först sitta på det och vänta i ungefär en timme och sedan fick vi byta til ett annat, och det tog ju sin lilla tid. Men vi kom iväg i alla fall :) Så vi kom fram senare till Los Angeles, men det gjorde inte så mycket eftersom vi ändå bara skulle till hotellet och sova. Men vi vaknade väl vid klockan 4 på morgonen för att tidsskillnaden är så crazy hehe. Så nu är klockan snart halv åtta och vi har käkat frukost och ska snart iväg :) Justja vi fick vår frukost gratis av hotellet för att de va så smarta att boka in oss på ett rum där redan en gubbe hade..men det löste sig så vi också fick ett rum.

Idag ska vi åka till warner bros..om vi får biljetter och sedan till någon affär där de säljer kläder som varit med i filmer. Sedan vet jag inte..får se.

Och felicia, ja där ska vi bo, men inte alla nätter bara sista :) Och jag ville inte att någon skulle veta om denna blogg haha. Men nu vet du ;) Hoppas du har det bra!! :)

/LAJSA


På väg

Sitter just nu på tåget påväg mot arlanda! Vi har precis åkt från Borlänge. Vi hade förstaklass biljetter, men självklart var dem platserna uppe på tåget och vi orkade inte direkt släpa upp väskorna dit, så det är bara jag som inte kunde ge upp min dator för denna stund som sittre här.

Justja, jag såg precis det sista av borlänge för ett tag sedan..eller i alla fall på 10 månader minst! Synd att man bara såg typ biltema, vattenhuset och tågstationen. Eller såklart Kupolen såg jag ju också..

Nu ska jag se på film om jag inte blir att må allt för illa (sitter med ryggen åt fel håll och dessutom är fönstret sjukt så man ser ingenting ut, blää blir illamåenda av det.)

Imorgon!!!

Hatar att packa!! Åååååh. Men jag har åtminstone börjat och jag har redan fyllt två väskor...Men kläderna är ju lätta att bara proppa ner men det andra, typ sådana grejer som är jobbiga som jag inte ens tänker på att jag ska ha med mig? Hur ska jag kunna packa ner dem?? Äsch det får helt enkelt bli som det blir och om jag glömmer något är det väl inte hela världen (jo) för då får jag väl köpa det när jag kommer fram.

Hey idag var sista gången jag sov på riktigt i min säng kan man säga, för inatt åker vi mot Arlanda klockan tio i fyra (ja på morgonen). Och jag kom på igår att när jag kommer fram till LA imorgon eller när det blir..svårt med tidskillnaden (nio timmar) så har jag rest i 23 timmar. Snacka om att jag kommer vara döende då..typ.

Nej nu ska jag återgå till min packning som framkallar panik. Men vad gör man inte.

Och en sak...IMORGON ÅKER JAG. Om det inte framkom av detta inlägg menar jag.

Packning

Påbörjade min packning idag! Började inte dagen innan som jag alltid är så duktig på att göra. Men får göra klart det imorgon, bara packat ned en bråkdel av allt jag tänkt ta med.

Sedan sa jag även hejdå till Malin och Michis idag! :( Fick en hemlig present av dem som jag inte får öppna förrän jag kommer fram...Jag har gett den till mamma nu annars kommer jag antagligen tjuvkika..haha. Men det var i alla fall snällt av dem, och jag kommer sakna dem mycket!!!!

Tror jag ska sova nu.

Godnatt.

Imorgon kan jag säga "Imorgon åker jag" Coolt


Torsdag!

Idag har jag fått tagit bort min tandställning! Himla skönt att jag fick göra det innan jag ska åka..då hade det bara blivit massa krångel. Sedan har jag även hunnit med att klippa mig och färgat håret. Nu är jag redo att åka, eller förutom att jag inte packat..Men har ju några dagar på mig i alla fall.

PÅ TORSDAG ÅKER JAG!


1 vecka

Nästa torsdag vid den här tiden har jag precis landat på chicagos flygplats. Det börjar verkligen närma sig nu! Borde börja fundera över min packning snart...

jag och felicia på min avskedsfest.

 Linnéa


Avskedsfest

Hade så jäkla roligt igår, ville inte att kvällen skulle ta slut. Och så fick jag jättejättefina presenter!! TACK!!

Mina vänner är i alla fall dem bästa!! :)


RSS 2.0