burr

Just nu sitter jag här, hungrig och trött. Har pluggat hela dagen känns det som. Jag tog nämligen bussen (by myself) till Cal Poly (universitet här i san luis) för där skulle jag träffa en tjej som ska hjälpa mig med mina engelska läxor! Känns så bra och hon var jättesnäll och duktig! Så nu äntligen förstår jag lite mer av prepositions.

Annars då, det var kallt idag igen! Använde jeans och linne idag hela dagen! Första dagen jag inte har shorts.

Hm idag hände det tyvärr inget roligt typ som att jag framkallade kassa bilder. Men jag kom på en grej till om min photo class, som ni minns så gjorde vi bookmarks there? (som jag visade bild på) I alla fall mitt blev jättefult när jag färglade det, jag skämdes över det. Så när jag fick tillbaka det typ förra veckan, så kollade jag inte ens vad jag fått för kommentar eller betyg. Så igår när jag skulle göra min engelska läxa så råkade jag av misstag se vad jag fick, och hahahah A+ fick jag!! Kan inte fatta det, han måste vara blind eller något (ganska bra om han ser dåligt för då kanske han inte märker att mina bilder är hemska!) Men jag vart i alla fall nöjd med det, kan ju inte vara så mycket bättre betyg än så. (om ni inte vet så är ju A= MVG i sverige).




Fall?

Jag tycker inte om måndagar, jag är så trött då. Idag var jag vääldigt trött. Tänkte gå upp i tid för att jag skulle duscha, men nej tror ni inte jag vaknar 30 minuter innan vi ska åka då? Jobbigt, men det funkar ju de å. (dalmålet sitter i).

Min första class idag var photography, då gick vi ut för att ta kort med vår oatmeal box (vi har liksom gjort en egen kamera lol). Och tror ni inte jag råkade ta av mitt lock då? Jo självklart och det fick man ju inte göra, men det fattade väl inte jag. Så står jag nere i mörkrummet och ska framkalla bilden, så är det ju massa andra folk där med typ coola bilder. Och vems om inte min tror ni är helt kolsvart?? Ååhhh. Men det gjorde inget..Och nästa gång när jag gick ut (jag tog ej av locket då) så när jag ska framkalla det så är det helt vitt istället. Herregud liksom. Men mitt linshål var för litet så det hade i alla fall en riktig orsak istället för att jag bara är dum haha.

På PE classen idag spelade vi golf. (jag tog en influensa spruta igår, aaah. Men i allafall det gör att min arm gör ont, bra att spela golf då.) Men men det gick väl bra, jag vann en soda. Haha. Man skulle jag vet inte vad det heter på svenska ens. Men vi skulle skjuta bollen så nära hålet som möjlit och den som kom närmast fick en soda.
Och justja för att göra er där hemma på bättre humör så var det kallt här idag! (btw så tror jag att jag börjar bli van detta varma väder) Det var 75 grader idag (24). Så det är ju lite skillnad mot hur det har varit i helgen var det 107 (42 grader). 


  duktig fotograf


:)

Idag var jag på den där träffen med massa utbytesstudenter. Vi var ungefär 25 studenter, som kom ifrån, Belgien, Tyskland, Thailand, Vietnamn, Japan, Cypern och Turkiet. (som jag kommer ihåg) Det var jätteroligt! Mycket roligare än den träffen jag hade med min organisation. Så det blev en lyckad dag. Och jag älskar musslor och räkor, haha! (musslorna ska vara i en speciell röra annars vet jag inte om jag tycker om dem hehe)

Kom på en rolig sak som hände igår när vi åkte från stranden. Så skulle vi går ur bilen så har shelby inga skor, så vi åker tillbaka till parkeringen för hon måste ha glömt dem där, men på väg till parkeringen så säger hon "did i just hit something?" så kollar vi bak vad det var hon kört på. Efter ett tag hon ba "is that my shoe??" Haha så var det hennes sko som hade åkt av från taket för hon hade glömt dem där uppe. Hahah så kul det var, så vi fick lov att stanna mitt i vägen och plocka upp hennes sko, och den andra skon var fortfarande kvar på taket ;)


Bilder från dagen:



 ser ni mig är ni bäst. kolla i mitten..








Movie, beach

Sitter just nu i mitt rum och är trött och törstig fastän jag druckit huur mycket som helst haha. Men i alla fall idag hämtade Breanna och shelby upp mig så åkte vi först och såg en film, The fame. Det var en jättebra film!! Så gå och se den om ni får möjlighet! Shelby dansar och två killar som hon dansar med är med i filmen, och hennes danspartner var med i "so you think you can dance" och var en av de fem finalisterna. Coooooolt va hehe.

Efter filmen åkte vi och käkade vid stranden där vi sedan tog lite bilder till vår photo class.

När jag kom hem åkte vi ut och käkade på en thai restaurant, det var gott. (kanske är därför jag är så törstig..) Och nu sitter jag är och är trött och ska sova.

Imorgon ska jag följa med Danie till Santa Maria på en träff med utbytesstudenter!


Nu ska jag i alla fall sova. Goodnight


Hair

Så idag efter skolan tog jag bussen till san luis obispo. Och direkt när man gick på bussen skulle man stoppa i sina pengar i typ en glasbehållare och man kunde inte få tillbaka växel. Men det visste väl inte jag men som tur vad så hade jag 2 dollar löst, kostade 1.75. Och det var inte direkt några normala människor som åkte på den där bussen inte. Gubben som satt framför mig satt och hostade rakt ut skitmycket och hela tiden, han kunde då inte hålla för munnen han inte. Så jag fick lov att spruta på lite handsanitazer och flytta bak lite. Ah det var massa andra strange people too.

Men i alla fall, när jag kom fram till SLO så hittade jag till salongen på första försöket! Ganska bra gjort va? Det var en skitfin salong i alla fall! Och jag förklarade bra, sa väldigt tydligt att jag inte ville ha det randigt (har fått för mig att amerikaner gillar att ha slingor i håret så man ser ut som en tiger) men hon fattade vad jag menade och det hon gjorde var precis som i Sverige! Och när hon skulle skölja ur färgen så satt man i en massage stol!! Skitsköönt!

Sedan efter klippningen gick jag och shoppade lite, köpte smink på sephora. Sedan tog jag bussen hem igen. (trött efter att ha gått runt och burit på en väska (på en axel) som vägde 6 kilo, överdriver inte vägde den haha. Kanske inte låter så mycket men kan jag lova att det var.

Ikväll spelade min skola en football game så jag och Lizzy var där och kikade :) Jag förstår tyvärr inget utav matchen ännu, men men.

 my hair. ingen skillnad direkt, bara i utväxten + några mörka slingor.



Danie

Sov ju som sagt hos Danie inatt :)
Det var trevligt, igår åkte vi till en Japansk restaurang med hennes hostparents och åt, sedan kikade vi på farmers market. De försökte få mig att äta sushi, men jag var inte riktigt så modig haha. Pinsamt om jag hade tagit det och sedan typ spytt. Och jag kan inte äta med pinnar!! Så de fick lov att ta in några plastpinnar till mig som barn äter med haha. (till och med danies kusin som är ett år kan äta med pinnar...) Fast jag smakade lite sushi och det var helt okej. Inte direkt något man ba "Mm vad gott" (typ som man gör med pizza..eller i alla fall jag). Men jag käkade kyckling och det var yummie!



restaurant

 sephora

 somewhere



Thursday

Kom hem för ett tag sedan från golfbanan och håller nu på att packa min väska för att åka hem till Danie! (slapp böra runt på allt idag i skolan, men får lov att göra det imorgon istället + hela eftermiddagen i San luis..) 

Imorgon ska jag nämligen KLIPPA MITT HÅR OCH FÄRGA DET!!! PANIIIIIIK. Tänk om det blir gult, oranget, jättejätte uppklippt eller superkort. Jag får be till gud innan och hoppas på det bästa helt enkelt.

Imorgon kväll är det även football match! Vet inte om jag ska gå dit ännu, beror på hur mitt hår blir haha och när jag blir klar. Borde kanske införskaffa mig typ några hattar ifall det nu skulle bli hemskt.

Nu ska jag fortsätta packa (varför tar jag alltid med mig FÖR mycket?). + måste väl göra lite english homework that i love.

Kan också passa på att nämna att det är superduper hett här!! Inte varmt, utan hett. Tänkte bara säga det för jag vet att det inte är så jättevarmt i Sverige :-) Nejdå, eller jo just precis därför.


Biscuits

Helloo.

Idag bakade vi biscuits och cheesecake på hospitality classen och så käkade vi chips och salsa haha. I början tyckte jag att de biscuitsarna smakade som en mjölig degklump, och fattade inte hur folk kunde äta den..Men nu tycker jag det är riktigt gott och jag häller smält smör på dem, haha! Låter gott va? ;) Men jag tycker om mina hospitality classer för då får vi äta haha. Idag fick vi som sagt biscuits, cheesecake och chips. Härlig blandning haha.

Sedan idag åt jag inte pizza till lunch! Det blev hamburgare idag ;)

Idag har det också varit riktigt varmt, så att gå hem blev lika hemskt som vanligt. Men jag tänker typ att det är bra med lite motion (förutom PE) med tanke på vad jag stoppar i mig. Haha jag vill inte komma hem så ni inte kan känna igen mig (kan inte komma på ordet för det).

På kvällen idag åkte vi ut och käkade på chili's. Jag käkade inte pizza eller hamburgare utan det blev pasta med kyckling!

Yey, och nu ska jag packa ned lite kläder för PE imorgon, vet inte om vi ska spela golf imorgon eller inte. + att jag kanske ska sova hos Danie imorgon för mina hostparents ska till LA. Inte säkert ännu om båda ska åka. Så det betyder att jag måste packa sådana grejer också..haha och allt detta ska jag bära på hela dagen imorgon.

 biscuits

Cellphone

MIN NYA MOBIL FUNGERAR!!! YES.

Det innebär att jag nu har ett nytt telefonnummer. Fråga mig ifall ni vill ha det :) (det går fortfarande att ringa/smsa till mitt gamla amerikanska nummer..)

Jag slipper använda min hemska mobil!! Och denna nya är så bra :) Love it! TACK pappa

 (där får ni även se min coola funktion (som säkert alla redan har förutom jag då..)

Just like monday

Första dagen av skola idag. Och det har varit så himla varmt!!!!

Idag slapp vi ju som sagt spela volleyball osv. på idrotten. Vi var på en golfbana och lärde oss golf. Det var så himla varmt så jag trodde allvarligt jag skulle svimma eller något, och då hade jag shorts och t-shirt på mig...Men jag fick i alla fall prova på att åka i en gul skolbuss för första gången ;)


Kan skriva lite om vad jag gjorde igår. Sydney och hennes mamma och systrar hämtade upp oss och vi åkte till stranden, sedan åkte vi och käkade pizza. ( på tal om pizza så äter jag det varje dag, förra veckan åt jag det varje dag förutom lördag och söndag. Haha (jag äter det i skolan varje dag så det är därför) och sedan åkte vi till san luis obispo och kikade i affärer lite.

Och igår fick jag min nya mobil också!! Äntligen. En sony ericsson W995, med bra kamera, typ 8 megapixel. Så nu ska jag bara fixa ett kort till den så jag kan använda den också. (Lite skillnad mot min andra amerikanska mobil som inte har kamera, den håller på och går av, man ser inget på skärmen, att skicka sms tar typ 1 timme för den är värdelös.) Så nu är det bättre!!

Så idag hade jag mitt engelska test. Den som säger att amerikanska prov endast är multiple choices ljuger, jag har inte haft ett enda sådant prov. Eller på mitt political science prov var kanske 10/100 frågor så. Så man måste verkligen plugga, det går inte att chansa liksom. Och på engelskan fick vi självklart läxa tills på torsdag och så har vi prov på orden någon gång denna eller nästa vecka såklart. Men men jag ska fråga någon om extra hjälp så jag kan fatta lite mer av den classen!

(kan inte få bort den kursiva stilen!!!)
Här kommer lite bilder från min dag:

 på golfbanan



 lockers (stora va..?)

 on my way home

 tunneln som jag går igenom på väg hem från skolan (otroligt att de har en GÅNGtunnel här).

20/9

Ja igår var jag i Santa Maria på YFU möte. Det var jag, en tjej från Danmark, en tjej från Tyskland och en tjej från Colombia + våra värdfamiljer och YFU representanter. Själva mötet tog vääldigt lång tid. Men det var roligt att träffa dem andra utbytesstudenterna! Det var så himla varmt igår och vi satt mitt ute i solen i flera timmar, så mitt ben blev rött, haha.

Sedan när vi kom hem så åkte vi till SLO och käkade och sedan gick vi på bio (500 days of summer, tror jag den hette) den var väl helt okej i alla fall. Men jag var så trött under hela filmen så jag somnade flera gånger.

Idag ska jag plugga till mitt Norse mythology prov som är på tisdag, jippi. Och sedan ska väl Danie komma hit och äta..kanske.

Imorgon ska jag äntligen åka till stranden (om det blir av hehe) det var ett tag sedan jag var där nu!

Men nu blir det till att plugga :( Hatar engelska classen, hatar den hatar hatar hatar hatar. Ska säga till läraren denna vecka att jag tycker det är skitsvårt. För hur enkelt är det för mig egentligen att få två läxor till samma dag (båda engelska) + prov? Jag har liksom nog med att förstå den ena läxan..så ska man dessutom sitta och pressa in 10 skitsvåra (som jag inte ens förstår med förklaring, inte ens amerikanerna förstår dem..) ord i hjärnan.

Åhhh det är så hemskt. Tjejen från Danmarks engelska lektioner var jättelätta sa hon och de hade ingen homework at all. Och själv sitter man där varje lektion och går igenom massa nytt inom Grammar, norse mythology och orden såklart. (Jag är i den svåraste engelska classen, så det är väl därför, men varför måste jag vara där för?????) Well ska inte klaga mer på den nu, men jag har verkligen ångest hela tiden över den.

Yes sådär enkelt skriver man ett halvt inlägg om endast hur mycket man ogillar engelska classen! ;-)


 

Friday again

Yey ännu en skolvecka avklarad. Idag var det due på att lämna in senior pictures, baby pictures och senior memories. Där på senior memories ska man skriva typ sina minnen från sina 4 år i high school, hm jag som bara gått på high school i fyre veckor då..? Men fick ner lite med hjälp av Julianne i alla fall :) På tal om henne så fyller hon år imorgon och frågade om jag ville följa med henne och hennes kompisar på bio eller så men eftersom jag ska till santa maria på yfu möte så vet jag inte. Får helt enkelt se.

Nyss var jag ute och försökte sola, jag klarade av att sitta där i 10 minuter. Det är så himla varmt ute, men jag ska inte klaga för det är sådant här väder som jag älskar! Men jag är inte van att det är så här varmt när jag går i skolan, när det är varmt så är det ju oftast under sommaren (om ens då), och då kan man ju bara softa liksom hehe.


 senior picture (shit vad stort det blev här haha)



Hot

En ynka dag kvar av denna skolvecka. Och shit vad fort denna vecka gått! Men antar att det blir att gå fortare ju mer man kommer in i den och så.

Idag var det riktigt varmt ute, vet inte exakt hur varmt men skulle tippa på att det är lite över 30 grader i skuggan. Det var i alla fall olidligt varmt på PE classen idag. Jag ska inte ta upp allt vi fick göra, för det kan ni väl utantill vid det här laget ;) MEN en nyhet är att vi inte ska spela volleyball något mer förrän i vår!! Jag kan inte tro att det är sant.

Hm ja det har väl inte hänt något speciellt, vi dekorerade våra oatmeal containers på photo idag. Jag har satt fast massa bilder utan på, kan visa en bild sedan om jag kommer ihåg. Vi ska sedan göra denna till en kamera, haha.

Idag var det 5 veckor sedan jag lämnade Sverige förövrigt!

A

Jag fick ett A på mitt political science prov!! Det trodde jag aldrig, det var ett stort svårt prov men jag klarade det :D Tänk att jag från Sverige fick bättre på provet än rätt många i klassen, haha. Jag som hade svårt att fatta vad det handlade om ens hehe. Men men nog om det nu..

På tal om skola (som hela mitt liv kretsar kring just nu..) jag hade ju det där grammar provet på engelskan (som vi förövrigt inte fått reda på och det är väl lika bra det, haha kan säga att det blev troligen inte något A där inte.) Men i alla fall det tog alla krafter ur mig (som alla english lektioner gör eftersom de är så hemskt jobbiga) och så sa vår lärare att vi antagligen ska ha ett stort prov på norse mythology och english skit som jag tycker är SÅ intressant, på tisdag. Och imorgon har vi quiz på 10 hemska ord som vanligt haha. Jag älskar min engelska klass! :D So much fun.

På lördag ska jag till Santa Maria på ett YFU möte. Då ska jag baka chokladbollar och paj haha. Hur tror ni det kommer gå? ;)

Och justja idag när vi skulle baka på min cooking class så skulle vi ha vanlij (typ vaniljsocker tänkte jag) men nej vaniljen var brun och flytande haha. På tal om bakning liksom.

(Smärtan i mina ben är inte att leka med idag för den delen..)

NU: fortsätta plugga.

 lycklig för sitt andra A hehe


PE

Idag var jag nere i mörkrummet på photo och framkallade mitt bokmärke. Vi skulle rita på ett bokmärke, hela skulle vara täckt med mönster, så väldigt detaljerat. Hahah jag som älskar att rita! ;) Men det blev väl ganska bra i alla fall.

Hade även PE idag. Vi fick som vanligt göra vår vanliga uppvärmining (i led) och sedan alla armhävningar, sit ups osv. osv. Sedan skulle vi springa ett varv runt banan på mindre än 2 minuter. (i did it haha). Sedan skulel vi göra utfallssteg över hela den ena sidan (=långt) måste ha blivit över 100 stycken i alla fall. (någon som inte vet hur mycket träningsvärk av utfallssteg man brukar få?) I alal fall så shit mina ben är typ orrörliga nu haha. + att jag fick lov att gå hem från skolan i hettan. Men en bra sak är att jag är ledig på måndag!! :D

Det börjar bli lite kallare nu på morgonen och förmiddagen, eller det har varit så idag och igår. Men sedan typ vid 1 så är det varmt och skönt igen.

Och justja igår hade one tree hill season 7 premiär och gossip girl! :)

 mitt bokmärke hahaha. Iaf inte färdigt ännu..


Sunday

Sista dagen av ledighet har spenderats med shopping! Köpte ett linne åt mig själv, och sedan lite andra saker som inte är till mig.

Igår fick jag ett paket från sverige! Jag fick choklad, böcker, och brev från mina grannar. Så söta och himla roligt att läsa!!

Det blev ingen strand idag för imorse lyste inte solen så Sydneys mamma sa att vi kanske skulle åka dit nästa helg i stället. :) Men nu lyser solen, fast det är lite kallare mpt vad det har varit, kanske är typ 25 grader eller något så det är lagomt. Tror det skulle bli varmare till veckan igen.

Ah och igår var jag hemma hos Danie och åt mat. Hennes bror var på besök. Hon fixade mina naglar! :)




Football!

Ja då har jag precis kommit hem från min första football game, jag är helt slut haha. GO GREYHOUNDS! Men i alla fall, jag fattade ingenting, såg inte bollen, kollade på fel personer (satt och kollade på avbytarna typ och trodde inte ens matchen börjat..då hade den hållit på typ 10 minuter haha).
Danie fick lov att vara hemma klockan hm 9? Men vi glömde bort tiden så det blev 10. Men ändå liksom klockan 10?! (hon skulle åka med mig hem så fick lov att åka samtidigt som henne) Vi hann inte ens se klart matchen.....Men men så kan det vara.

Innan matchen så var jag in the kitchen och skulle fixa med mat och massa grejer till spelarna, tränarna och några andra hehe. Så jag och en kille stod väl och diskade hela tiden typ haha och så skar jag upp nå potatis ;) haha och det var första potatisarna som inte var fries jag såg sedan jag kom hit! :D

Jag tog lite bilder på skolan idag, och på footballen, så jag lägger in dem här under :)

 hospitality classroom

 fin bild på danie vid skolan :)

 vet inte ens vart detta är haha. Antagligen någonstans vid skolan.


football

paus

(skrev detta igår nrär jag kom hem men det blev publicerat idag tydligen)

Pictures

min garderob utifrån


 riley

huset bakifrån

 palm på framsidan



FRIDAY!!!

Ja som rubriken lyder : fredag och det kunde inte vara mer efterlängtat med helg faktiskt. Denna vecka har varit en mardröms vecka på skolfronten. Med det menar jag alla läxor och prov osv.

Idag trotsade jag regeln om att bara använda orange and grey på PE classen, jag hade svarta korta shorts! Haha läraren kom och sa till mig sedan att jag helst måste ha dem orangea. Tusan också. Jag gör allt för att försöka bli av med dem, idag lämnade jag till och med mitt skåp öppet med shortsen i så någon kanske skulle kunna ta dem. Men icke. Antar att jag måste använda dem ändå hehe.
På tal om PE idag fick vi springa 100 gånger upp och ned för läktaren och de är inte några små läktare..gud vad jobbigt det var, och precis innan hade vi sprungit runt den där banan (som vanligt) + alla push ups, sit ups och sådär. Kan ni gissa vad vi gjorde sedan? Spelade Volleyball såklart!! Vad annars? Men idag var det lite roligare för då delade vi upp oss - mindre seriösa/seriösa. Haha så det var jag och tre till som spelade match mot varandra ;)

Nu ska jag väl hoppa in i duschen för att sedan åka till skolan igen för att laga mat eller något till footballen ikväll! I'm so excited! Jag ska få se min första football game ever! Undra vad jag ska ha på mig...Ska möta Danie där så vi ska kika tillsammans :)

Vi höres :) (Idag är det varmt, shit det bara steker på!! Men man ska inte klaga right?)



                                                                 

One day left

Idag har jag varit i usa i en månad! Visst har det gått snabbt? Känns ju som att jag precis kom hit! Men jag har hunnit med så otroligt mycket på en månad..Till exempel: filmpremiär i L.A, shoppa i L.A, warner bros studios, börja i high school, träffat nya vänner, sola, vara vid stranden, shoppa, varit i santa barbara. M.M. Jag är nöjd med min tid hitills och hoppas på ännu fler äventyr under resterande månader :)

Idag pratade jag med Zandra på skype i typ en och en halvtimme :) Det var kul att prata med någon hemifrån!! En helt annan sak att liksom prata med personen istället för att bara skriva till den, mycket enklare och roligare att prata :)

Så idag fick vi gå in i köket för första gången på cooking classen. Alla bakade olika cookies. Jag och två till bakade några med russin i haha. Men dem var goda! Och i slutet av first period så hade vi en bombövning (som brandövning men bomb istället haha) så då gick vi ner till football planen och stod där i den stekande solen (kl 9.00) och väntade i ungefär en halvtimme, sedan gick vi..haha.

Yey och juste så hade jag ju mitt poli science prov idag också, och hm vad ska jag säga om det? I did my best. Och efter skolan gick jag hem för första gången! Det tog mig ungefär 20 minuter så det är väl som att gå till Haga ungefär. Men solen stekte på så jag var väldigt VARM när jag kom hem hehe. En tjej i min video class kunde inte förstå HUR jag kunde GÅ hem. Hon frågade typ 100 gånger om hon skulle skjutsa hem mig. Liksom ingen som hört att det är bra att gå? ;p

I alla fall nu har jag precis ätit (sallad med räkor!) Och nu ska jag väl fortsätta plugga. Men jag ser slutet för imorgon är det fredag och då är jag ledig i två dagar och det ska bli så himla underbart!! :)

 på väg hem (observera den blå himlen! Jag tror faktiskt inte solen varit i moln en enda gång sedan jag kom hit, det skulle vara i sverige det haha)



 varmt var det :)


Paus

Idag är det..onsdag, känns som tisdag eftersom vi var lediga i måndags. Men i alla fall, en dag i skolan som alla andra dagar haha. Fick springa tre varv på PE det var jobbigt, och självklart fick vi spela volleball, liksom varför ändra så vi får göra något annorlunda efter typ 6 idrottslektioner? :)

Vi läser om norse mythology på engelskan just nu.
Jag visste inte vad det var först men det är dem där gudarna, thor, odin (oden), osv. Haha "ska du följa med in i skogen" :"javisst!" haha kommer ni ihåg linnea och emelie? :D (ni var ju hästen haha. det jag snackar om är vår teater i skolan haha.)


doin my homework



 love


School again

Japp då var redan en ny skolvecka igång, efter tre lediga dagar. Idag hände det väl inte direkt något speciellt i skolan.

Fick tillbaka mitt hospitality test. Jag fick 98% på det, och det är jag väldigt nöjd med tanke på att jag hade lite svårt att förstå frågorna..

Vi hade genomgång till provet som är på torsdag i poli science. Sedan på fredag har jag två prov. Och imorgon har jag läxförhör på 10 svåra ord på engelskan igen, de tar död på mig hehe.

Ja det var väl min dag i skolan det. Väldigt innehållsrik förstås ;)

Juste på fredag spelar min skola sin första hemma football match! :) Jag signade upp att vara med och göra någon mat eller något med min hospitality class. Så det blir min första football game någonsin!

Nej nu blir det väl att återgå till det jag måste göra: homework.

Juste om ni har några frågor eller något så är det bara att fråga :) 



forever 21 i san luis obispo. huge

Answer

jätte intressant blogg ! kul o läsa och bra att du uppdaterar rätt ofta. funderar själv på att åka ett utbytes år till usa.
hur är maten , vad får du för mat där du bor osv? har hört att maten är onyttig.
hur är området där du bor, ex vågar man gå ut i området själv på kvällen typ ta en joggingtur på egen hand ? hare bra

Tack :) Vad roligt, gör det! Maten är som man tror - onyttig. Men hos dem jag bor hos äter vi inte pizza, hamburgare osv varje dag. Men i skolan tex så finns det en cafeteria där man kan köpa mat, och det som finns att köpa är: pizza, hamburgare, tacos och sådana "nyttiga" saker. Sedan finns det ju självklart mycket snabbmatsställen (som är väldigt goda) och jag antar att många äter på dem.

 Jag har ingen direkt uppfattning om hur området jag bor i är direkt, men jag skulle inte vilja gå här ute själv på kvällen. Här i USA vet de nämligen inte vad gatubelysning är. (I alla fall inte där jag bor.) Så det är helt becksvart ute. Men det är inte mycket brottslighet där jag bor, och det finns inga gäng grejimojs. 

Home

Kom precis hem ifrån Santa Barbara och Ventura.

Igår på dagen var vi i Santa Barbara och shoppade lite, men jag köpte bara en klänning. Sedan på kvällen åkte vi och åt på ett ställe i Ventura, och efter det åkte vi hem till C's mamma och sov över där.

Idag har vi varit på två olika stränder och tagit lite kort på mig som jag kanske ska ha som senior picture i the yearbook. Tror dessvärre att jag kisar på varenda kort haha.

Lägger in lite bilder från helgen.

 forever 21. Det var hela 3 våningar stort.

SB

ventura

 santa barbara



SB

 ni ser vad jag menar, jag KISAR.

San Luis Obispo

Idag har varit en bra dag.
Shoppade inget alls, eller jo köpte en mascara endast, diorshow. Och så var jag och Sydney på bio och såg gamer eller något haha, den var inte så bra och jag somnade..Direkt efter bion åkte jag hem till Danie och käkade och kikade på film och så där :)

 starbucks i SLO

SLO


 cutie

Jag åker ju som sagt till Santa barbara imorgon och när jag kommer hem så skulle det vara kul att ha lite kommentarer från er guys att läsa :)

Cat

Drive-in bion igår var rolig! Vi satt liksom utomhus på en bil med sådant flak, och ljudet från filmen kom från bilstereon. Den första filmen var så helt weird, tror den hette "the final destination". Se den inte, haha. Den andra filmen var the hangover, och den var rolig, trots att jag råkade somna lite haha.

Idag hade jag sett framemot att få sova litegrann på morgonen (längre än kvart över sex liksom), men självklart ska väl katten väcka mig klockan halv åtta...åååh. Han står utanför min dörr och gräver med klorna på dörren och typ trycker sig mot den.

Pratade nyss med Andreas och mamma från skype, det fungerar ju utmärkt!! Så nu ber jag alla som vill att skaffa skype så vi kan prata där! :)

Well det var allt jag hade att säga nu. Kanske skriver lite mer efter shoppingturen :D


lovely friday

Någon skrev att jag skulle lägga in mer bilder, och det kan jag göra. Men just nu har jag inga roliga. Ska försöka ta på skolan så ni får se hur den ser ut, men det är svårt att liksom få med den för den består av 100 olika byggnader och man är utomhus hela tiden.(inte klssrummen men "korridorerna" eller vad man säger och till o med där man äter :) (tänk om det skulle vara i sverige haha skapligt kallt.)

Så om ungefär en timme ska jag till starbucks och träffa en tjej från skolan där. :) Sedan ikväll kommer en tjej från min photo class och hämtar upp mig, så ska vi och några till på drive in bio (utomhus liksom) :) Imorgon ska jag till San luis obispo och shoppa med sydney :) Och på kvällen ska jag hem till danie och äta. Det var väl något liknande detta jag skrev i förre inlägget men nu vet jag for sure :) Och så blir det ju santa barbara på söndag-måndag! (jag ska hälsa från dig emelie!)

Sedan vill ni kanske veta om min värdfamilj (en som skrev om det också). Och jag vet inte om dem vill att jag skriver ut saker om dem på internet. Men jag bor i alla fall med en kompis till min mamma (gammal brevvän since forever) och hennes man. De har inga barn. Men de har två kaniner, två hundar och två katter. De bor i ett ganska stort hus nära skolan, så jag kan gå hem efter skolan ifall jag vill, vilket är skönt :) Jag har ett ganska stort eget rum, med en stor säng, och en vad ska man kalla det en halv walk in closet..hehe man går i alla fall in i den, men den är ganska liten :) Men de är snälla och allt så det är bra! :)

 hehe intressant va, men där är i alla fall mitt skrivbord. och andra sidan av rummet har jag bilder på i tidgare inlägg.




Three weeks

En helt vanlig dag i skolan. Jag längtar tills helgen då får jag tre dagar ledigt! (labor day på måndag = ledig!!!) Det är välbehövligt. På söndag - måndag ska vi åka till Santa Barbara och vara där. Då ska jag även ta mina senior pictures haha. Sedan på fredag eller lördag ska jag kanske träffa Sydney :) Och på lördag (tror jag) ska jag kanske följa med en tjej från min photo class och hennes kompis på någon drive in theature. :) De var inte säkra ännu om de skulle åka dit eller inte. Jag hoppas det blir av i alla fall. Sedan frågade Danie om jag ville komma och äta middag hemma hos dem för att hennes bror skulle komma från någonstans, hehe.

Idag efter skolan och jag och c och fixade våra tånaglar, det var nice. Och idag har jag inte haft några läxor att göra yey!

Jag har bara fått två knäppa frågor idag hehe :) "Firar ni jul i Sverige?", "Pratar ni swiss german eller german?".

Imorgon är det äntligen fredag och då slutar jag med PE...Men slutar ju 12 så det är skönt :)

 vid filmpremiären



 röda mattan innan premiären började.

tre veckor i usa idag!

Säg till vad ni vill att jag ska skriva om? Mer bilder, mindre bilder? Tell me.


School stuff

Ja nu sitter jag här i mitt rum med word öppet som vanligt, och skriver på min essay from hell. Kommer ingen vart. Den ska vara 1-2 sidor och jag har näästan skrivit en sida nu, men det är verkligen stopp i min hjärna..

Annars idag så kan jag berätta att jag har ont överallt i armarna, i magen och i ena vaden (efter träningen igår haha) och imorgon blir det samma sak igen! Yippie! :)

Hm ja nästa måndag är jag ledig (labor day) så efterlängtat, jag är ganska trött på skolan redan, men tror det är pga engelskan som försvårar det hela.

Det som jag har just nu att göra i skolan som jag vet är:
Imorgon: lämna in essayen, ta med någon grej till skolan till photo
Torsdag: laga mat åt the homeless shelter (frivilligt, men man måste jobba 10 timmar utanför skolan för att få godkänt i kursen, så kanske ska göra det.), sedan ska jag även kunna 11 foodborn illnesses, och allt annat om sanitation som är hur mycket som helst och gaanska svårt.
Fredag: Inget (än så länge)

Och sedan nästa vecka har jag prov i poli science + ska göra klart alla papper som hör till det + en essay. Sedan har vi grammat prov och prov på engelsk litteratur grejs, pust haha. Hoppas jag får ut något vettigt av detta bara ;)

Justja inte för att låta dum eller så, men skicka inte sms eller ring till mitt svenska nummer, det kostar tydligen 6 kronor att ta emot ett sms från sverige och jag vill inte ens veta vad det kostar att skicka. Och ifall ni ringer mig så kostar det typ 20 kronor minuten för mig. Och om ni ringer och jag inte svarar så måste jag betala ändå. Så snälla ring inte dit, även fast jag vill men ja ni fattar. :)

for me..hehe :D



i fredags på the welcome back bonanza :)och juste vi kände oss väldigt uppklädda eftersom alla dem andra gick runt i träningskläder..haha

 universal studios




:)


Idag till engelskan skulle vi ha skrivit 5 meningar till vår essay och lämna in (som alltid började jag dagen innan) men självklart skulle väl skrivaren krångla, så jag skickade det till C och hon kunde inte öppna mitt mail med den bifogade filen. Skickade igen på en annan email adress, men hon kunde fortfarande inte öppna. Panik. Ni kanske tänker att jag bara hade kunnat skrivit det för hand och lämnat in. Men det var så att läraren sagt innan att vi MÅSTE skriva det på datorn (vi hade även fått utförliga instruktioner HUR vi skulle skriva det, dubbla mellanslag osv.)
Så imorse provade jag att skicka det till lärarens email, men tror ni det gick då? Nej provade två gånger och fick tillbaka det båda gångerna..Hm jag gav upp och åkte till skolan på dåligt humör. Var trött och irriterad för det där. Jag gick till engelskan, var orolig för att behöva förklara att jag inte hade med mig något. MEN när han ser mig säger han att han fått mitt arbete!!! Ni kan inte ana min lättnad, haha för amerikanska lärare är inte som svenska lärare, de är mycket mer stränga osv. Sedan hade vi även ett läxförhör på de 10 orden vi fått tidigare.

Men nu har jag köpt mig en egen skrivare som jag har på mitt rum!! Känns så bra! :) Jag köpte även one tree hill boxen, season 6. :)

Jag har även hunnit med att vara på Hearst castle idag (ett enormt hus, eller palats kanske passar bättre. Sök på google). Men precis när vi satt oss i bussen för att åka upp till huset känner jag hur törstig jag är..Gud så jag fick genomlida typ en och en halvtimme i HETTA och törstig som jag vet inte vad. Haha men det var en trevlig visning i alla fall :)

Justja måste berätta en sak om min PE (idrott) class idag, det ska också nämnas att den är sist på dagen (=hetta:) I alla fall vi måste alla vara klädda i orange and grey (skolas färger) i de snygga shortsen och t-shirten jag visade bild på förut. Det kändes som att vi var på ett militär camp, alla likadant klädda och så skulle vi stå på led haha. Så sedan skulle vi lägga oss ner och göra ungefär, 60 armhävningar på tårna yey, ungefär lika många situps, plankan och sedan springa runt en sådan där friidrotts bana. Haha det kanske inte låter så jobbigt, men det var ;) I alla fall i 35 graders värme, hehe. MEN det är bra med träning så jag är glad. :) Sedan spelade vi volleyball.

 ser ni vart jag sitter? (bild från LA)

 

RSS 2.0