goodnight

Skola imorgon, och vad tycker vi om det? Hm VILL INTE. Men ändå jag vet inte, det enda hemska är att behöva gå upp så fasligt tidigt på morgonen var eviga daaaaag. Men ska stå ut dessa tre(?) veckor fram tills jag får jullov.
Tror inte jag skrev något igår? Hmm vet ej. Åkte i alla fall till forever 21, köpte några välbehövliga (som vanligt) grejer. Sedan hände inte något mer spännande den dagen inte. Så himla kul att försöka umgås med 2 einsteins....(inte).

Idag var en ungefär lika rolig dag! Spenderade hela dagen med att titta på one tree hill (var ju mitt val eftersom jag inte kunde slita mig..) Så nu har jag äntligen sett klart hela säsong 6 som jag köpte för sisodär 3 månader sedan, men hey, bättre sent än aldrig right? OCH DET VAR SÅÅ BRA. Alla som inte sett det: DO IT.

Justja första advent idag också..shooot

Nu..godnatt

Black Friday!

Jag och Bez tog bussen idag till San luis för att shoppa. Det är då alltid lika mycket konstiga människor på den där bussen alltså...Men vi kom fram till slut i alla fall! Gick och åt direkt för jag var dödshungrig..beställde en soppa, pizza och hon beställde pizza + två mackor. Så jag käkade en skål med soppa först, en hel pizza + en macka. Haha blev ganska mätt åtminstone.

Jag köpte en svart klänning och en smink grej som ska göra ögonfransarna längre. (bäst för den att den fungerar pga priset.)

Efter en sväng på starbucks tog vi bussen hem igen. =ännu mer konstiga människor.

Nu har jag precis ätit fastän jag var proppmätt, men käkade bara efterrätt och det går ju alltid ned.



 mysigt med alla julsaker


Thanksgiving

Så då har man varit med om sin första Thanksgiving också. Typ hela dagen väntade jag på att få äta haha. Pratade med Linnéa ett bra tag också, det var niice. :) I alla fall så åt vi vid 4. Det vi åt var, kalkon, potatismos, bröd, sallad, soppa, ris, brödbitar som var ihopmixat massa (har tyvärr inte receptet så kan inte beskriva det mer, heter i alla fall stuffing.) men det var gott, och så var det massa mer som jag inte ens smakade och inte vet vad det är. + att vi sjävklart åt pumpkin pie + en annan sorts paj. Så egentligen var det inte så mycket mer än bara en måltid liksom hehe.

På kvällen kollade jag på charlie and the chocolate factory.

Idag blir det antagligen shopping om vi får skjuts! Det är black friday idag..så hoppas man hittar något. :)



stuffing

 


I wanna show u

Tog mig ut för att springa i morse..Men inte blev det långt då inte, men ändå något... ;) Sedan har jag tvättat, städat mitt rum (!), och ska nu göra rent i badrummet. ;) Fått mycket gjort idag..(inte). Men men jag har ju lov så whatever.

Var nyss ute cóch gick med hundarna, den ena ska stanna och lukta på allt och den andra kan inte gå rakt, han snor som en propeller.

Fick mina byxor jag beställde idag från skolan samtidigt som jag beställde de andra graduation sakerna. Haha något stora de var då....

 åh en buske

 en postlåda!




 de är för långa ungefär 2 meter breda nedtill (alltså väldigt utsvängda)

Nu ska jag fortsätta min produktiva dag med att spela lite bejeweled!

I dont want to be anywhere but here

Det var nice vid stranden idag, eller vi gick bara runt där lite och sedan åkte vi och käkade :) Det var riktigt härligt ute idag, så det var en perfekt dag.

På eftermiddagen kom danie och clive och hämtade upp mig och vi åkte till bion. Eller först så hittade de inte hem till mig (danie har ju bara varit här 1000 gånger innan..) Så vi åkte från mig fem minuter innan bion började och det tar väl 10 minuter att åka dit...Så vi hann inte gå på den vi hade tänkt. Så vi gick och käkade under tiden som vi väntade, och när vi beställde in maten var det 15 minuter kvar. Så vi missade lite av början på filmen...New Moon såg vi förresten. Den var bra, men första filmen är bättre. (antagligen för att man inte såg edward typ alls + att bella är ju deprimerad mest hela tiden)

Imorgon ska jag försöka att ta mig ut och springa. (låter alltid som en bra idé på kvällen och inte lika bra på morgonen när man vaknar dödstrött och bara vill sova..) Så får se hur det blir med det. På eftermiddagen ska jag i alla fall hem till Bez. Och sedan ska jag förbereda mig inför kvällen då det kommer besök hit. Hejdå med egen toalett för några dagar.


Holidayyy

Skulle ju på bio i söndags, men det blidde ingen bio för den var slutsåld! Så vi gick endast runt och shoppade lite och sådär. Efteråt åkte jag hem till Danie där jag käkade och spenderade natten.

Så imorse skulle vi egentligen ha åkt till cambria, men viförsov oss liiite så det blev inget av det. Men det var bara skönt, vi var så trötta. Låg och sov/kollade på film tills halv tre..då vi åkte och köpte mat till vår middag vi hade idag.

Justja till frukost idag åt jag några kinesiska korvar och typ nudelsoppa. Jag tog en rejäl sked av den där soppan och fytusan vad starkt det var!! Shit trodde jag skulle börja spruta eld när som helst..(Till och med danie tyckte den var stark och då är hon ändå van med spicy food!) Gud hemskt var det i alla fall. + att hennes arm tog eld när vi lagade maten också, haha.

Imorgon ska jag till stranden med olivia, en tjej från min skola. Och senare på kvällen ska jag danie, daniel, clive, eka och bez på bio. :) Jag äälskar att ha lov!


Santa Barbara

Åkte som sagt till Santa Barbara lite snabbt idag. Gick inte i så många affärer. Men fick lov att kika in på forever 21 där jag köpte två saker endast. Sedan åkte vi till san luis där köpte jag lite smink som jag b e h ö v d e. (inget onödigt här inte som jag är så bra på.) Skulle ju på bio på kvällen men det var tydligen försent att gå på 7 bion....MM okej så vi ska gå imorgon istället. En tjej från min poli sci class träffade jag i san luis så hon undrade också om ja gville gå på bio, men kunde ju inte eftersom jag skulle på bio redan, hmm.

Jag fick ett paket från sverige idag, som innehöll lite smått och gott. Bland annat choklad, mums! Och brev från mina grannar, TACK! Så gulliga, och jag ska ta mig tid att svara på dem också, lovar. (det enda finurliga är att jag har himla svårt att ta mig till posten..)


 sb


SB

Snart ska jag åka till santa barbara, endast en snabb vistelse. Dit och hem på en gång igen hehe. Och ikväll blir det bio!

Inatt hade det tydligen regnat ganska mycket här! Hatar regn, medans alla här älskar det..


Shopping

Igår efter skolan så åkte jag till san luis för att shoppa lite på forever 21. Hittade inte så värst mycket, (skulle inte ha något speciellt heller så det var ju bra..hehe). Men köpte ett par leggings, diadem, ett linne och en tröja. Så köpte jag även godis på world market. (letade efter marabou men hittade inge..) Hittade en tröja som jag fick lov att ta kort på som passar dig elin! Haha.

NU HAR JAG LOV I NIO DAGAR!!!


 katten var hungrig

 elins



Eva Bergdahl

Ja igår var jag och de fyra andra utbytesstudenterna på min skola, på det där mötet. Det var typ de högsta inom skolan som hade något möte. Själva rummet såg ut exakt som i en court så kändes som att man skulle dit på förhör.

När jag kom dit så kom en kvinna fram till mig och frågade om jag var en av utbytesstudenterna. (hon som hade kallat dit oss) så frågade hon väl vad jag hette och så där. Så sa jag LISA (tänkte de kommer antagligen kalla mig eva...som är mitt MELLANNAMN) Och sedan fick jag en namnlapp och hör och häpna det stod: Lisa på den. De började med att ropa upp den tyska killens namn, så han var den första som fick gå upp till talesstolen haha. Och så läste de upp vart han kom ifrån, vad han tyckte om att göra osv. Sedan säger hon "Eva..uttalas det så?" Alltså herregud människa...går det inte att få in att jag heter LISA. Nej nej. Så sa jag "No LISA" Hon ba "Oh Eva-Lisa" "Ehm no, LIISA" Sen så sa hon "aha so u say Lisa" Jag: "yes thats my name.." Och alla började skratta...Så sa hon "hon har fyra olika namn, thats so cool." ehm mm. Men i alla fall så fick jag gå upp dit och jag har ingen aning vart de fått sakerna de läste upp ifrån. Hon sa saker som att jag älskar att träna för att hålla mig vältränad, jag reser varje år med min familj (när hon sa det så sa alla typ "oooh" haha) att jag läst engelska i 10 år och spanska i 5 år, att jag vill jobba utomlands och så sa hon massa mer...Men allt stämde ju iallafall.

Så idag hände inget spännande i skolan förutom att jag såg att jag fortfarande har ett A i min poli sci class som jag är så stolt över. Det är ju ändå en svår klass, och jag ligger på typ 95.8% Vilket är bra! Det är bara 9 av 30 i den klassen som har över 90 % och jag är en av dem. Och bland dem 9 så har jag bland de högsta betyget, weird va? Men är man smart så är man..höhö just kidding.

Nu ska jag gå och uppfinna något eftersom jag är såå smart.


I dont understaaaand.

Då var det måndag igen. Varför känns det som att varje helg går så förbaskat snabbt och veckorna så mycket långsammare, nog för att de också går fort tack och lov. Eller det är inte alltid bra..

Idag frågade en tjej som är med i teatern jag såg igår, ifall jag gillade den. Vad ska man svara "Du det var det sämsta jag någonsin sett." Kunde inte direkt svara det så fick väl köra på: "Den var bra! Men jag förstod inte så mycket..och ni var duktiga skådespelare". (att man inte har förstått något pga språket fungerar ganska ofta att köra på..men snart kan jag nog tyvärr inte köra på det längre..måste komma på något nytt!)

 Och i min hospitality class fungerar det alldeles utmärkt också för jag hatar att väga upp smör och dylikt så varje gång vi behöver göra det så säger jag bara att jag inte fattar deras vikter (det är faktiskt svårt) så då slipper jag göra det. :) Fast tänk om alla redan tror att jag bara spelar dum utbytesstudent..eller så kanske de tror att jag är lite dum av mig, vad vet jag.
Det sjuka är att rektorn trodde jag hade flyttat hit till Californien med min familj...Så han hade ingen aning om att jag var utbytesstudent ens..Vilken koll man kan ha.

Imorgon ska jag till något möte som skolan har, där de ska presentera alla utbytesstudenter, kan ju bli intressant.

 


Police

Var på teatern på skolan idag och det var väl det värsta jag sett, så himla tråkig!!! De skrek och gormade pjäsen igenom. Till råga på allt höll helvetet på i tre timmar!! Det enda jag fick med mig när jag gick hem var huvudvärk OCH självklart min biljett som är guldvärd nu. (måste visa upp den för att få extracredit, om jag inte skulle fått det skulle jag...gjort något dumt.) 

Efteråt skulle vi gå och äta och försöka glömma bort vad vi just sett. På vägen dit blev vi stoppade av polisen, haha.

Nu är jag trött som bara den, så blir väl att gå och lägga sig vid halv nio idag. Imorgon börjar ju the hell igen, men bara EN vecka kvar nu och sedan en veckas lov!!! EFTERLÄNGTAAAT!  


"I can't do miracles, but I'm trying."

Här sitter jag och nyser mest hela tiden. :( Hoppas att det bara är lite allergi idag och att jag inte kommer vakna upp med världens förkylning...

Men i alla fall, eftermiddagen och kvällen spenderades at bez's med henne och eka. Det var trevligt! Så käkade vi middag där, pizza hehe. Fick briljera med mina italienska kunskaper också höhö. (100 år av spanska gav resultat..förstår åtminstone några ord italienska hm).

Imorgon blir det teater på skolan eller bbq hos en kompis med Danie. :)




yeye

Det vart ingen fooballs match igår, åkte ut och åt istället.

Idag känner jag mig inte helt frisk, har ont i halsen och känns som att jag kommer bli förkyld. Men men vad kan man göra åt det. Senare idag ska jag hem till Bez och kika på film och sådär.

Imorgon kanske jag ska och kolla på en teater som är i skolan. Om jag kollar på den får ag 40 poäng i extra credit av min engelskalärare..lätt värt det då!

lite bilder från san francisco

 "a, b, c, d, e..." när vi kom försent, hah.

 san francisco

 fin utsikt



 alcatraz


crawl

Äntligen fredag..som alltid. Men nu har jag endast en skolvecka (tror jag..) kvar till thanksgiving break!! En hel vecka ledigt, på tiden.

Ikväll vet jag inte ritigt vad som händer, antagligen blir det att kolla på football matchen, min skola spelar mot Paso, så det är typ derby haha.

http://www.youtube.com/watch?v=DJ3RrqBqk14 roligt, tragiskt


Test, test.

Hade ju mitt political science prov idag, började plugga igår vid 21 kanske..Och var så himla trött då så inget gick in i min hjärna. Skrev upp två grejer i min hand som jag inte fick in i hjärnan. Tänkte att jag kan ju ta med papperet och kika på under provet. Idag pluggade jag lite innan lektionen, jag fick provet tänkte : "herregud varför pluggade jag inte mer?!" Eftersom de andra i klassen gjorde provet i måndags så fick jag och tre till gå till ett annat klassrum för att göra det. (jag fegade ur och tog inte med mig papperen) Men så ser jag att två av de andra har sina papper med sig! Och där sitter jag och inte kan något liksom, hade till och med suddat ut det i min hand...Men jag skrev så gott jag kunde, chansade på ungefär hälften. Läraren rättade provet direkt - panik. Och så ger han det mig och säger "Bra!". Tänker han kan väl inte mena mig..Kollar på provet och jag har 89/100. Vilket är bra! (jag tror fortfarande att han måste ha rättat fel..ska säkert vara 59 eller något..hehe). Men jag är då nöjd. Nu är det bara ett tresidigt grammar häfte + macbeth prov imorgon kvar innan jag tar helg.

Idag när jag kom hem hade Riley (hunden) vält omkull min papperskorg och ätit papper så det låg i hela rummet..Alltså allt som var i min papperskorg tidigare var på golvet. + att för någon dag sedan åt han upp mitt paket jag fått från Sverige med godis i. Tur för honom att han är söt....



San Francisco 3

Sisa dagen

Vaknade som sagt upp och var inte så jättepigg, han inte käka frukost så tog en pizza slice från dagen innan + cola hehe.

Vi åkte till alcatraz (ett fängelse, eller det var ett fängelse) vi parkerade bilen mer än 3 kilometer ifrån dit vi skulle så vi fick gå över 3 kilometer klockan 7 på morgonen + att det var kallt. Usch. Och själva turen där vid alcatraz var väl inte så superkul, jag var trött och frös + att jag var på fel ställe hela tiden...

Sedan åkte vi och käkade och sedan hem (tror jag..) Kom i alla fall hem vid 7 tror jag.

 nå skor från fångarna i guess



 så söta ju!

Har fler bilder men de är antingen på lee's, mimoris or ayumis kameror..

San Francisco

Andra dagen

Ehm vad gjorde vi denna dag, hm jag och Danie var sena till samlingen på morgonen för vi försov oss..Men när vi väl kom iväg åkte vi till (kommer inte ens ihåg..) Men senare på dagen (eller så var det på morgonen..) Ja nu kommer jag ihåg. Vi tog en tunnelbana in till stan eller något, (kommer ej ihåg vart vi åkte ens haha). Och därifrån åkte vi cable car en bra bit. Vi åkte till Lombard Street (typ världens kurvigaste väg eller något), sedan gick vi till Pier 39 och kikade runt och åt där, och efter det tog vi bussen till China Town. Sedan har jag ingen aning vad vi gjorde..

När vi kom tillbaka till hotellet så badade vi i bubbelpoolen som fanns där. Sedan käkade vi pizza, de hade köpt ungefär 100 stycken large pizzas och det blev 8 stycken heela pizzor över..

Efter vi käkat badade vi lite mer, ända tills klockan 11 då vi fick lov att vara inne på rummen (vi fick inte gå ut efter 11..) Men vi bestämde oss för att ha lite kul eftersom det var vår sista natt där. Så alla killarna som var med kom till vårt rum typ vid 1 haha så himla kul för en av ledarna som var med hon var skitbossig och hon bodde bredvid oss så de fick smyga som bara den + att hon hade sitt fönster öppet så hon skulle kunna se och höra vad som pågick haha. Men de kom i alla fall till vårt rum så vi var ungefär 25 stycken i vårt hotellrum + att vi spelade musik, så vi var ju ganska högljuda, men ingen märkte då det ;) Efter ungefär två timmar eller något gick de tillbaka till deras rum, men jag och Ayumi var inte ett dugg trötta och kunde inte sova så vi betämde oss för att gå till deras rum. Så vi smög runt hela hotellet för att ingen skulle märka oss..Så satt vi inne i deras rum och lyssnade på musik, pratade och kikade på tv och sov lite haha. Till klockan 4.30 då vi gick tillbaka. Nästa morgon skulle vi upp klockan 6 så jag var superpigg då verkligen! + att jag hade somnat i mina kläder.

 ayumi i väntan på tunnelbanan


 ayumi, kommer ej ihåg namnet & mimori













Trip to San Francisco

Första dagen

Vi åkte på lördagen och kom hem i dag, måndag. När vi åkte dit var vi försenade en halvtimme och när vi åkte hem var vi försenade två timmar, haha.

Det var 35 stycken studenter som åkte, så vi åkte i fem större bilar. Jag och Danie hade då lätt mest packning..tre väskor var, alla andra hade typ pyttesmå ryggsäckar..Hade min ganska stora rosa resväska först som var proppfull som sagt, men när jag kom hem till henne läste jag att man inte fick ha en sådan väska, måste va mjuk och endast en då. Men jag fick inte plats, men i alla fall fick ner allt tillslut.

I alla fall, jag sov hela vägen dit och när vi kom fram till hotellet så bestämde hon bossen vilka som vi skulle sova med, jag fick dela rum med Danie, en tjej från Italien och en från Japan. Jättetrevliga så vi hade roligt!

På kvällen åkte vi till Golden gate och gick över hela den, sedan åkte vi till union square för att shoppa ( en timme..shit ofta man hinner något då..) Så gick vi och käkade, så vi kom tio minuter försent, så vi fick stå och sjunga A, B C, D, E, F...den sången ni vet? Inför hela gruppen, + allt folk eftersom vi var mitt på gatan. Lagomt barnsligt. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet, jag somnade direkt med mina kläder min mobil på magen och min ipod under mig haha.


 lee och danie på in n out

 golden gate



 




Danies birthday party!

Danies birthday var i lördags, men eftersom vi var i San Francisco då så hade hon sitt birthday party dagen innan. Under tiden som vi höll på med maten så gick väl strömmen, så alla lampor slocknade och så vidare..jättekul verkligen. Det var så ett bra tag, typ 1 timme kanske...Men i alla fall vi gjorde väl inte så mycket, kikade på film, åt hur mycket som helst, dansade och pratade och sådär.



 clive and danie

 jennifer

 

 

glad, gladare gladast


San Francisco tomorrow

E just nu hemma hos Danie, klockan e 2.07 och vi funderar val pa ifall vi ska sova snart. Vi ska aka imorgon till san francisco klockan 8 so maste upp tidigt. Jag fick inte ens igen min vaska, (resvaska). Sa fick lov att ta med en extra ifall jag ska shoppa dar!

Danie hade sitt birthday party today det var trevligt, lagger upp bilder sedan fran det = SF.

Nu ska jag forsoka sova.

I like it

En dag som alla andra dagar, möjligen lite kallare än det varit hitills denna vecka. + att det blåste. Men hörde att det snöat i Sverige? Mohaha. Det är något jag verkligen inte saknar, om jag ska vara ärlig finns det inte mycket alls jag saknar i Sverige.

Idag fick jag mina nya skor också, som jag ska ha med mig till San Francisco! Ett par over knee.

Framkallade min andra rulle med film idag också, börjar få in snitsen nu..eller inte. Tycker inte om det, men det är kul att göra bilderna stora, som denna under.

Nu ska jag snart iväg och köpa en födelsedagspresent till Danie. Vad köper man till någon som redan har allt?

Och GRATTIS till Hanna som fyller år idag!!!!♥

 :)

Macbeth

Precis hemkommen för dagen! Eller var hem en sväng förut också, men bara för en kort stund. Jag tog bussen till Cal Poly idag och sedan på hemvägen stannade vi och åt middag på en restaurang!

Har inte direkt något speciellt att berätta om min dag, det var i alla fall varmt idag igen! Jag gick hem från skolan i shorts och linne :) Sköönt!

Imorgon är det soccer workout igen, men jag kan antagligen inte gå eftersom mitt knä börjat göra ont :( Jag tror det är överansträngt typ..så får väl vila det några dagar och se hur det är sedan. Men istället för träningen imorgon så ska jag och Bez ta bussen till San Luis där vi ska shoppa! :) (födelsedagspresent till danie!!) Jag ska ju faktiskt till San Francisco på lördag och där ska det shoppas! Jag hoppas hitta en snygg väska där!!!!

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och plugga Macbeth som är så himla roligt!!!!:) Ungefär såhär är hela boken: "Whence cam'st thou, worthy thane?" "It is too full o' th' milk of human kindness. To catch the nearest way. Thou wouldst be great, art not without amition....." Så himla vackert skrivet, inte alls svårt eller så :) Men ja drygt att läsa en hel bok som är sådär, amerikanerna fattar ju inte ens...

Snart ska jag ta svininfluensa sprutan...scary.



Monday!

Kan börja med att berätta vad jag gjorde igår. Jag åkte till Forever 21 med Danie. (i shorts och linne i november...:) Köpte inte så värst mycket för det var inget jag behövde förutom några snygga vantar, men självklart fanns de inga alls. Så köpte två snygga leggings, ett par strumpbyxor och ett par skor!

Idag fortsatte det varma vädret, skulle tippa på att det idag var ungefär 27-28 grader ute! :) Jag hade PE som sista lektion och det var rätt så varmt då om man säger så. Men jag ska inte klaga, det är november och jag kan använda shorts och t-shirt och vara väldigt varm! Så imorgon blir det shorts till skolan (bara för det så blir det väl inte lika varmt imorgon)

Hade mina nya skor idag och dem är höga, haha. Så idag var jag väl sisodär 2 meter i skolan ;) Och så skulle jag ta med mig ett par extra skor som jag skulle ha på mig när jag skulle gå hem. När jag ska ta upp skorna för att byta, tror ni inte jag har tagit med mig två olika skor då?? Så då fick jag lov att ta mina PE skor att gå hem i.


Halloween!

Som sagt så åkte jag hem till Danie för att hon skulle fixa mitt hår och makeup. Det tog sin lilla tid för oss att bli färdiga, men resultatet blev ju helt ok :) Danie var Lady Gaga och jag en leopard haha.

Typ vid sex började folket komma och vi började äta. Och på deras gård hade de en gång som var typ som ett spökhus eller vad man ska kalla den..det var liksom mörkt, fullt med spindelnät, spindlar, otäcka ljud osv. Men det var hemskt att gå där för det var ganska lågt i tak + att jag hade högaskor så jag fick typ gå dubbelvikt haha. I alla fall vi gjorde väl inte så värst mycket nder kvällen, typ dansade, tog kort, pratade och åt. Men det var roligt! :)

lady gaga!

 







 pokerface


just dance




 denna gubbe som skrämde mig i affären, skrämde mig igen, usch. Precis när jag skulle ta kortet vred han huvudet och kollade in i kameran haha han rörde ögonen med så han verkligen kunde stirra in haha

 makeup


RSS 2.0